Sorularınız Cevapsız Kalmasın

Sıkça Sorulan
Sorular

Biletler ve seyahatleriniz hakkında aklınıza takılan sorulara bu bölümden yanıt bulabilirsiniz. İsterseniz 0 392 444 4364 numaralı çağrı merkezimizden hizmet alabilirsiniz.
Giriş-Çıkış İşlemleri için Faydalı Bilgiler
QR kodu taratarak Giriş-Çıkış İşlemleri için Faydalı Bilgilere erişebilirsiniz.
https://www.akgunlerdenizcilik.com/wp-content/uploads/2024/04/WhatsApp-Gorsel-2024-04-22-saat-15.34.18_cecc75f1-160x160.jpg
Kuzey Kıbrıs ve KKTC arası seyahatlerde son değişiklikler?

Biletinizde belirtilen sefer saatinden 60 dakika önce yolcu ve araç kabul işlemleri sonlanacaktır. Bu saatten sonra gelen yolcularımız için işlem yapılmayacaktır.

Taşucu ve Girne Limanları gece 23:30 da kapanır ve sabah 08:00 de açılmaktadır. Gece seferlerimizde sizi 23:30 dan önce limana/gemiye almak zorundayız. Gemimiz 5 saatte karşı limana vardığı için gemimiz geç hareket etse bile planlanan varış saati 08:00 dir.

Küçük boy evcil hayvanınızı kapalı yolcu salonlarına sadece kafes içinde alabiliyoruz ve salon içine alınabilecek maksimum kafes ölçüsü 105cm x 73cm x 79cm dir. Büyük boy evcil hayvanınız güvertede gemi personelinin göstereceği yerde kafesinde yolculuk yapabilir. Kamaralara evcil hayvan kabul edilmemektedir.

TC Kimlikler Hakkında Önemli Bilgi:

Her yaştan TC vatandaşı (0-15 yaş da dahil), KKTC ye giderken kimlik ile çıkacaksa, kimliklerinin yeni tip, çipli ve FOTOĞRAFLI olması zorunlu olmuştur. 0-15 yaş arası çocukların fotoğraflı, çipli kimliği yok ise pasaportlarını kullanabilirler.

KKTC ve TC Vatandaşları Çipli Kimlikleri ile araçlarını Türkiye’ye götürebilir.

Türkiye’ye araçlarıyla gitmek isteyen KKTC vatandaşları, Araç Kayıt Dairesi’nden çıkış iznini, pasaport yerine, KKTC çipli kimlik kartlarıyla yapmaları halinde KKTC kimlik kartlarıyla araçlarını Türkiye’ye götürebileceklerdir. TC Vatandaşı araç sahipleri TC çipli kimlikleri ile kısa süreli, turist olarak gelebilirler. Oturma/çalışma izni olan veya öğrenci statüsünde olan kişiler için araçları ile giriş/çıkışta pasaport zorunluluğu devam etmektedir.

TC plaka olmayan, yabancı plaka (Kıbrıs plaka dahil) araç sahipleri için önemli bilgi : Kuzey Kıbrıs plaka da dahil yabancı plakalı araçlarin Türkiye’de gümrük işlemleri sırasında Türkiye sınırları içinde yeni kesilen ve/ya geçmişte kesilen ve ödenmemiş cezalar (trafik, köprü ve yol gecis ücretleri) işlem sırasında araç sahiplerinin karşısına çıkacaktır. Ödemeyi telefonunuza indireceğiniz “GİB uygulaması” üzerinden yapabilirsiniz. Ceza ücretlerini ödemeyen araç sahipleri cıkış yapamayacaktır, Nakit ceza tahsilatı sadece hafta içi mesai saatleri içinde yapılmaktadır. Mağduriyet yaşamamak için önlem almanızı dikkatinize sunarız.

Daha detaylı bilgi almak için, 0392 4444364 numaralı çağrı merkezimizden veya info@akgunlerdenizcilik.com mail adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bilet aldığım sefer ile ilgili gecikme veya iptal durumunu nasıl öğrenebilirim?

Sefer iptali, rota değişikliği, saat değişikliği gibi durumlar sizlere sms ve eposta kanallarıyla iletilir. Ayrıca çağrı merkezimizden, liman ofis telefonlarımızdan bilgi alabilirsiniz.

www.akgunlerbilet.com adresinden güncel sefer durumlarını takip edebilirsiniz. Çağrı merkezi telefon numaramız 0392 444 43 64

Kuzey Kıbrıs ve Türkiye arasında hem pasaport hem de TC/KKTC kimliğim ile seyahat edebilir miyim?

TC ve KKTC vatandaşları Kuzey Kıbrıs ve Türkiye arasında hem pasaportları ile hem de TC/KKTC yeni tip çipli kimlikleri ile seyahat edebilirler. Aracı ile yolculuk yapan araç sahipleri için şu anda pasaport ile geçiş zorunluluğu yoktur. Yeni tip çipli kimlik ile araç giriş/çıkışı yapılabilmektedir. 0-15 yaş arası çocuklarda da FOTOĞRAFLI çipli kimlik kullanılması zorunlu olmuştur. Pasaportu ile seyahat edecek olan T.C vatandaşları Türkiye’de çıkış harcı ödeyerek çıkış yapabilirler.
Öğrenci, çalışma/oturma izni olanlar için pasaport şartı devam etmektedir.

Aracım ile seyahat edeceğim. Pasaportumun olması şart mı?

Hayır. Araca şoför olarak eşlik edecek olan araç sahipleri ve araç sahibinden alacağı noter onaylı vekaletname ile aracı kullanacak olanlar pasaport ile yolculuk etmek zorunda değildirler. Yeni tip çipli kimlik ile araç giriş/çıkışı yapılabilmektedir.

Asker, öğrenci, çalışma izni, oturma izni olanlar için pasaport şartı devam etmektedir.

NOT : Türkiye’ye araçlarıyla gitmek isteyen KKTC vatandaşları, Araç Kayıt Dairesi’nden çıkış iznini, pasaport yerine, KKTC çipli kimlik kartlarıyla yapmaları halinde KKTC kimlik kartlarıyla araçlarını Türkiye’ye götürebileceklerdir.

KKTC plakalı aracım ile Kuzey Kıbrıs'tan Türkiye'ye giderken ne yapmalıyım?

KKTC plakalı araç ile limanlardan çıkış yapmadan önce KKTC Vergi Dairesi Motorlu Araçlar Biriminden şahsen başvuru veya online olarak yurtdışı çıkış harcı ödeyerek “araç yurtdışı çıkış izni” alınması zorunludur. “Araç Yurtdışı Çıkış İzni” 1 ay geçerlidir.

https://online-vergi.gov.ct.tr/gvdos_online-vergi/

ÖNEMLİ : Araç sahibi olmayan ve noter onaylı Vekaletname ile araç çıkışı yapacak olan şahısların yurtdışı araç çıkış iznini KKTC Vergi Dairesi Motorlu Araçlar Birimine şahsen başvurarak alması zorunludur. Vekaletname ile araç çıkışı yapacak olan şahısların online olarak ilgili siteden alacakları yurtdışı çıkış izni geçerli olmayacaktır.   

Araç ile çıkarken KKTC yeni tip çipli kimlik kartı kullanılabilir ve araç çıkış iznine mutlaka kimlik numarası kaydettirilmelidir.

Araç koçanlarında banka ipoteği bulunan yolcularımızın mutlaka ilgili bankadan yurtdışı çıkış iznini belirten yazılı belge almaları zorunludur.

Araç sahipleri Türkiye’ye girerken en az 1 aylık TC Zorunlu trafik sigortası yaptırmak zorundadır. İlgili sigorta poliçesi TC girişinde gümrüklü sahada yaptırılabilir.

KKTC’ye dönmeden önce, TC plakalı olmayan yabancı plakalı (Kıbrıs plaka dahil) araç sahipleri için önemli bilgi:   Yabancı plakalı araçlarin Türkiye’de gümrük işlemleri sırasında Türkiye sınırları içinde yeni kesilen ve/ya geçmişte kesilen ve ödenmemiş cezalar (trafik, köprü ve yol gecis ücretleri) işlem sırasında araç sahiplerinin karşısına çıkacaktır. Ödemeyi telefonunuza indireceğiz “GİB uygulaması” üzerinden yapabilirsiniz. Ceza ücretlerini ödemeyen araç sahipleri cıkış yapamayacaktır, Nakit ceza tahsilatı sadece hafta içi mesai saatleri içinde yapılmaktadır. Mağduriyet yaşamamak için önlem almanızı dikkatinize sunarız.

Güney Kıbrıs kara sınır kapılarından geçerek KKTC  üzerinden Türkiye’ye gidecek olan yabancı uyruklu ve yabancı plakalı araç sahiplerinin – KKTC Limanlarından çıkış yaparak Türkiye’ye seyahat edecek olmaları halinde –  KKTC sınır kapısından G-104 formunu mutlak surette talep etmeleri gerekmektedir.

Yükleme, boşaltma ve seyir halinde araçlara gelebilecek hasar araç sahibine ait olup, taşıyıcı firma sorumlu değildir.

TC vatandışıyım ve TC plakalı aracım ile Türkiye'den Kuzey Kıbrıs'a gelirken ne yapmalıyım?

TC vatandaşı olup TC plakalı aracınız ile Kuzey Kıbrıs’a gelirken;

Kısa süreli turist olarak gelecekseniz;
• Yeni tip çipli TC kimliğiniz veya pasaportunuz ile Kıbrıs’a aracınızı götürebilirsiniz. Aracı yalnızca ruhsatta ismi yazan kişi veya noter onaylı vekaletname ile yetkilendireceği bir şahıs Türkiye’den çıkış yapabilir.
• Aracın ruhsatı şirket üstüne ise, tüm şirket ortaklarının noter onaylı vekaleti istenmektedir.
•Şahsi kullanımınız için Türkiye’den KKTC’ye ticari araç ile giriş yapabilmeniz sadece KKTC yetkili makamlarından alınacak özel izin ile mümkündür.
• Kiralık araçların yurt dışına çıkmasına izin verilmemektedir.
• Araç koçanlarında banka ipoteği bulunan yolcularımızın mutlaka ilgili bankadan yurtdışı çıkış iznini belirten yazılı belge almaları zorunludur.
• Araç sahipleri Kuzey Kıbrıs’a girerken en az 1 aylık Kuzey Kıbrıs zorunlu trafik sigortası yaptırmak zorundadır. İlgili sigorta poliçesi Kuzey Kıbrıs’a girişte gümrüklü alanda yaptırılabilir.

Araç sahibi Kuzey Kıbrıs’ta öğrenci veya görevli asker veya devlet görevlisi ise;
• Öğrenci, asker ve devlet görevlisi olanlar TC plaka araçlarını görev ve öğrencilik süreleri boyunca kullanmak üzere KKTC’ye getirebilir.

• Öğrenciler okulundan alacağı öğrenci belgesini yanında bulundurmak zorundadır.   Öğrenci belgeleri akademik takvime göre içinde bulunulan öğretim dönemini kapsar.
• Kuzey Kıbrıs’ta öğrenci, asker, devlet görevlisi olanlar en az 3 aylık Kuzey Kıbrıs zorunlu trafik sigortası yaptırmak zorundadır. İlgili sigorta poliçesi Kuzey Kıbrıs’a girişte gümrüklü alanda yaptırılabilir.
• Öğrenci, asker ve devlet görevlilerine ait 5 yaşından büyük araçları için vekaletname kabul edilmemektedir.

ÖNEMLİ NOT : KKTC’de çalışma veya oturma izni ile ikamet eden TC vatandaşları TC plakalı araçlarını KKTC’ye getiremezler.

Kuzey Kıbrıs’a girişte gümrük dairesi tarafından araç şoförüne verilen G–104 adlı gümrük giriş formu Kuzey Kıbrıs’tan çıkarken ibraz edilmek zorundadır. Bu nedenle formda yazan çıkış gününüze kadar saklamanızı önemle belirtiriz. G-104 formunu kaybetmeniz halinde Lefkoşa Gümrük Daires’ne başvurmaları gerekmektedir.  Formda yazan sürenin aşılması durumunda, aşan beher gün için ceza ödenir (ceza miktarı “yürürlükte olan asgari ücretin %10 u olarak hesaplanarak aşan beher gün için ödenecektir). İlgili formda yazan Kuzey Kıbrıs’ta kalış süresi, gerekçeleri ile bizzat başvuru yapılarak kabulü halinde sadece Lefkoşa Gümrük Dairesi tarafından uzatılabilir.

Kuzey Kıbrıs’ta trafik sol şeritten olup, uluslararası tüm sürüş ehliyetleri kullanılabilir.

Yükleme, boşaltma ve seyir halinde araçlara gelebilecek hasar araç sahibine ait olup, taşıyıcı firma sorumlu değildir.

Biletlerimi aldım. Ayrıca kamara satın alabilir miyim?

Evet, bilet satış sayfasındaki kamara seçeneğinden size uygun kamara satın alabilirsiniz.

Kamaralar yolcu ve sürücü biletlerine dahil değildir.

Araç bileti alınca şoför ücretsiz mi?

Ro-ro yolcu gemilerimizde araç bileti alırken şoför ücretsizdir ve sadece giriş ve/ya çıkış vergilerini öder.

Araç alan gemilerimiz olan “Flying Anka hızlı deniz otobüsü” ve “Via Mare Ro-ro yolcu gemisi” nin yaptığı seferler için bilet alırken şoför olacak kişi ücretsizdir  ve sadece giriş/çıkış vergilerini öder.

Askerim ve hudut çıkış belgem var, vergi seçimimi nasıl yapmalıyım?

Hudut çıkış belgesi olan herkes bilet alırken vergi seçenekleri arasında “Hudut Çıkış Belgeli Asker” seçeneğini seçmelidir. Hudut çıkış belgelerinizin yolculuğunuz sırasında yanınızda olduğundan emin olunuz.

Biletimin sefer tarihini değiştirmek veya açık bilete dönüştürmek istiyorum. Mümkün mü?

Seferinizin tarihini sefer saatinden 24 saat öncesine kadar değiştirebilirsiniz. Sefer saatine kalan  son 24 saat içinde biletinizde değişiklik yapamazsınız.

E-mail adresinize gelen biletlerinizin yolcu isimleri sağ tarafında bulunan “Sefer değiştirme” ibaresinin üzerini tıklayarak

-seferinizin tarihini değiştirebilir,

-açığa alabilir,

-açık biletinizi ileri bir sefere dönüştürebilirsiniz.

Ayrıca www.akgunlerbilet.com adresimizden “Biletlerim” i tıklayarak e-mail adresinizi, rezervasyon numaranızı ve soyadınızı büyük harflerle girerek değişiklik sayfasına ulaşabilirsiniz.

Biletlerim | Akgünler Denizcilik (akgunlerbilet.com)

Yeni seçeceğiniz seferde fiyat farkı olması halinde, bilet satış sözleşmemizde yer alan kurallar çerçevesinde, ilgili farkı ödemekle yükümlüsünüz.

Açık biletler bilet kesiliş tarihinden itibaren 1 yıl süreyle geçerlidir.

Biletimi kullanmayacağım ve iptal etmek istiyorum. Nasıl iptal edebilirim? Ceza öder miyim?.

E-mail adresinize gelen biletlerinizin üzerindeki  yolcu isimlerinin  sağ tarafında bulunan “İptal Et” ibaresinin üzerini tıklayarak biletinizi iptal edebilirsiniz.  Buraya tıklayıp adımları izleyerek biletinizin iptalini onaylayabilirsiniz.  iptal işleminiz iptal koşullarına ve ceza politikamıza göre  yapılacaktır. Hesaplanan iade tutarı,  işlem tarihinden itibaren 5 -7 işgünü içerisinde bileti satın almış olduğunuz karta yapılacaktır.

Ayrıca www.akgunlerbilet.com adresimizden “Biletlerim” kısmına e-mail adresinizi, rezervasyon numaranızı ve soyadınızı büyük harflerle girerek iptal sayfasına ulaşabilirsiniz.

www.akgunlerbilet.com/biletlerim.php

Bileti kestiğiniz andan itibaren  ilk 24 saat cezasız iptal iade yapılabilir (eğer biletin seferi ilk 24 saat içinde ise bu kural geçerli değildir).  Bilet iptallerinde sefer saatinden 24 saat öncesine kadar  %25 ceza kesintisi yapılır.  Sefer saatine kalan son 24 saat içerisinde  iptal işlemlerinde  aşağıdaki kurallar uygulanır;

Son 24 saat içinde, şahsı ile ilgili geçerli bir sebebi olmaksızın hiçbir bilet açığa alınamaz veya tarih/sefer değişikliği yapılamaz.
Sefer saatine 24 saat kala, bilet sadece %50 ceza kesintisi uygulanarak iptal edilebilir.
Sefer saatinden önceki son 6 saat içinde bilet %75 ceza kesintisi uygulanarak iptal edilebilir ve tarih değişikliği yapılamaz.
Sefer saati geçmiş olan biletlerin  iptallinde sadece vergi tutarı kadar iade yapılır.  Sefer kapanış saati itibari ile kullanılmayan veya değiştirilmeyen tüm biletler ‘kullanılamaz’ işlemi görür ve sadece vergi tutarı kadar iade yapılır.

Biletler, sefer saatinden 24 saat öncesine kadar, yetkili acenteden, yolcuya giden e-maildeki değişiklik linki üzerinden veya Akgünler Merkez Ofisleri tarafından yapılacak işlem ile tarih/rota değişikliği yapılabilir veya açık bilete dönüştürülebilir. Açık biletler bilet kesiliş tarihinden itibaren 1 yıl süreyle geçerlidir. Yeni seçeceğiniz seferde fiyat farkı olması halinde, bilet satış sözleşmemizde yer alan kurallar çerçevesinde, ilgili farkı ödemekle yükümlüsünüz.

Çağrı merkezi telefon numaramız 0392 444 43 64 den detaylı bilgi alabilirsiniz.

Engelli indirimi, basın mensubu indirimi veya 60 yaş üstü indirimi uygulanıyor mu?

Engelli ve basın mensubu indirimimiz vardır. Yolcu tipleri arasında “Engelli” veya “Basın Mensubu” seçeneğini seçip biletinizi alabilirsiniz. 60 yas üstü indirimi mevcut değildir.

Araç ve yolcu taşıyan yük gemilerimizde yürüme engelli olan veya refakatçı ihtiyacı olan yolcularımız için tekerlekli sandalye rampası bulunmamaktadır. Refakatçı eşliğinde seyahat etmenizi öneririz.

Araç ve yolcu biletimi aldım. Limanlarda giriş ve çıkışta ödemem gereken başka birşey var mı?

Yolcu ve araçların giriş ve çıkış vergileri fiyatlarımıza dahildir. Aracınız ile yapacağınız seyahatte giriş yapacağınız ülkede geçerli olacak zorunlu trafik sigortasını bizzat yaptırmak ve bedelini ödemekle mükellefsiniz.

18 yaşından küçük yolcular yalnız yolculuk edebilir mi?

18 yaşından küçük yolcular “vatandaşı olduğu ülkeden çıkış yaparken” nüfus cüzdanları ile çıkış yapacaklarında kendileri ile birlikte seyahat ETMEYECEK olan ebeveyn veya ebeveynlerinin noterden alacakları bir “MUVAFAKATNAME” olmadan yurt dışına çıkamazlar.

Nüfus cüzdanı ile seyahat etmek isteyen 18 yaşından küçük bu yolcularımız sadece annesi ile seyahat edecekse, babasının muvafakatnamesi, sadece babası ile seyahat edecekse, annesinin muvafakatnamesi, ve anne babanın haricinde birisiyle veya yalnız gidiyor ise anne ve babanın her ikisinin de muvafakatnamesi gerekiyor.

Eğer çocuğun velayeti kanuni bir temsilcide ise kanuni temsilcisinin iznini belirten noterce veya resmi makamlarca tasdik edilmiş muvafakatname gerekiyor.

18 yaşından küçük yolcularımızın pasaportları ile seyahat etmeleri halinde ebeveynlerinin iznine ve muvafakatnameye gerek yoktur.

Taşucu'nda gemiler hangi limana yanaşıyor?

Taşucu’ndaki tüm deniz trafiği Ceyport Taşucu limanından yapılmaktadır. Deniz Otobüslerimiz ve Via Mare feribotumuzun kalkış ve varış için Ceyport Taşucu limanını kullanmaktadır.

Biletli yolcularımızın sefer saatinden 2 saat önce Taşucu şehir merkezinde bulunan ofisimize  veya Ceyport Taşucu Liman Binası içinde bulunan ofisimize gelerek biniş işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir.

Taşucu şehir merkezinde yer alan ofisimizin Ceyport Taşucu Limanına 3 km uzaklıkta olduğunu hatırlatırız.

Arzu eden yolcularımız Taşucu şehir merkezi ofisimiz  ile Ceyport Taşucu Limanı arasında düzenlenen ücretsiz otobüs seferlerini kullanabilirler.

Biletinizde belirtilen sefer saatinden 60 dakika önce yolcu biniş işlemleri sonlanacaktır. Bu saatten sonra gelen yolcularımız için işlem yapılmayacaktır.

Biletimin sefer tarihini ve/ya rotasını değiştirebilir miyim? Biletimi açığa alabilir miyim?

Sefer saatinden 24 saat öncesine kadar biletinizin sefer tarihini/rotasını size gelen mail üzerinden veya

www.akgunlerbilet.com/biletlerim.php

adresinden değiştirebilirsiniz. Ücret farkı olması halinde ilgili fark için kredi kartınızla aynı anda ödeme yapabilirsiniz.  Biletinizin seferini değiştirirken daha düşük ücretli bir sefer seçtiğinizde aradaki farkın iadesi yapılmaz.

Biletinizin üzerinde yazan sefer saatinden 24 saat öncesine kadar aşağıdaki değişiklikleri yapabilirsiniz;

  • Seferinizin tarihini değiştirebilirsiniz.
  • Biletinizi açık bilete dönüştürülebilirsiniz.
  • Biletinizin rotasını değiştirebilirsiniz.

Tüm bu işlemler yapılırken ücret farkı olması halinde ilgili fark için sistem üzerinden kredi kartınız ile ödeme yapabilirsiniz.

Girne Limanından Lefkoşa, Magusa ve Güzelyurt'a servisleriniz var mı?

Girne Limanından Akgünler Denizcilik tarafından düzenlenen bir servis hizmeti bulunmamaktadır. Girne Limanında yer alan taksi durağı aracılığı ile en yakın otobüs terminaline kolayca ulaşabilirsiniz. Eğer valiziniz az ise limandan anayola yürüyüp oradan geçen dolmuşlara binerek kısa sürede şehirlerarası servis yapan otobüslerin kalktığı terminale ulaşabilirsiniz.

Bulunduğum ülkeden çıkarken polise veya gümrüğe danışmak istediğim özel bir husus var.

Daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki telefon numaralarını arayabilirsiniz.
Taşucu Liman Polisi 0324 741 4195
Taşucu Liman Gümrük 0324 741 4039
Girne Liman Polisi 0392 815 1799
Girne Liman Gümrük 0392 815 4984
Mersin Liman Polisi 0324 231 5910
Mersin Liman Gümrük 0324 241 2800 / 0324 241 2887

Evcil hayvanım ile yolculuk yapacağım. Prosedürü nedir? Evcil hayvanlar gemide nerede yolculuk yapabilir?

Seferlerimizde evcil dostlarınızı ((kedi, köpek ve kuş) ücretsiz olarak taşıyoruz.  Evcil hayvanlarınızın sefer süresi boyunca konforlu ve güvenli seyahat edebilmesi için içinde rahat edebileceği, yatabileceği bir kafes içerisinde bulundurulmaları gerekmektedir.

Küçük boy evcil hayvanınız kafes içerisinde olmak şartıyla kapalı yolcu salonlarında yanınızda kalabilir. Kapalı yolcu salonlarına küçükboy evcil  hayvanınızın girişi sadece  sert yüzeyli kafes içinde veya yumuşak yüzeyli kafes/çanta içinde mümkündür. Salon içine alınabilecek maksimum kafes ölçüsü 105cm x 73cm x 79cm dir.

Büyük boy evcil hayvanınız ise kafes içerisinde  gemi güvertesinde gemi personelinin göstereceği yerde yolculuk yapabilirler.

Gemi kamaralarına evcil hayvan alınmayacağını hatırlatırız.

Kuzey Kıbrıs’a evcil hayvanınızla giriş yaparken;

Kuzey Kıbrıs’a giriş yaparken evcil hayvanınızı (kedi, köpek ve kuş) beraberinizde  getirebilirsiniz. KKTC’ye evcil hayvanlarını getirmek isteyen yolcularımız adaya girişlerinden önce ki 30 gün içinde KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Veteriner Dairesi Müdürlüğü’nden “İthal Ön İzin Belgesi” almak ve yolculuk öncesinde firmamıza ve KKTC’ye varışta ilgili görevlilere ibraz etmek zorundadır. Bu belge eposta veya faks yolu ile alınabilir ve alındığı tarih itibari ile 30 gün geçerlidir. Belge için başvuru formu ve diğer şartlar için

BAKINIZ : http://veteriner.gov.ct.tr/Karantina/

Türkiye’ye evcil hayvanınızla giriş yaparken;

Yolcu Beraberinde Getirilen Evcil Hayvanlar Yolcuların gümrük vergilerinden muaf olarak beraberlerinde 2 adet evcil hayvan ile 10 adet balık getirmeleri mümkündür. Evcil hayvanlar tanımı sınırlı tutulmuş olup “kedi, köpek ve kuş” olarak tanımlanmıştır. Veteriner sağlık raporu, orijin ve aşı belgesi ile varsa kimlik ve eşgal belgesi ibrazı şartı ve veteriner kontrolü kaydıyla işlem yapılmaktadır.

BAKINIZ : https://vskn.tarimorman.gov.tr/sabihagokcen/Menu/42/Yolcu-Beraberinde-Getirilebilecek-Hayvanlara-Dair-Evraklar

Yanımda ücretsiz olarak kaç valiz götürebilirim? Kilo sınırı var mı?

Yolcu beraberi eşyalar Deniz Otobüsleri için 2 valiz ve 1 el çantası, ro-ro gemielrimiz için 3 valiz ve 1 el çantası ile sınırlıdır.

Parça başı kilo sınırı bulunmamaktadır. Tüm bagaj sorumluluğu eşya sahibine ait olup sefer sırasında meydana gelebilecek hasar ve kayıplardan taşıyıcı firma sorumlu değildir.

Belirtilenden fazla bagajınızın olması durumunda limanlarda ekstra yük hesaplaması yapılıp düzenlenecek bilet karşılığı ücret tahsil edilebilir.

TC vatandaşları KKTC plakalı araçlarını Türkiye'ye götürebilir mi?

KKTC’de ikamet eden kişiler, ikamet yerlerinde adlarına kayıtlı bir adet yabancı plakalı aracı geçici olarak Türkiye’ye götürebilir. Ancak, Türkiye’ye araç götürecek kişilerin öncelikle KKTC’de yerleşik olma koşulunu sağlaması gerekmektedir.
KKTC’de yerleşik olma koşulu;

Olağan durumda KKTC’de ikamet eden kişinin Türkiye’ye giriş yapmak istediği tarihten geriye doğru son 1 yıl içerisinde en az 185 gün fiilen KKTC’de bulunmasını ifade eder.

Bununla birlikte KKTC’ye çalışma, öğrenim görme veya geçici görevle gidip kesin dönüş yapan TC vatandaşları, ikametlerini Türkiye’ye naklettiklerinde yabancı plakalı araçlarını geçici olarak Türkiye’ye GÖTÜREMEZLER.

Her girişte 185 gün yurtdışında bulunma şartı TC gümrük idaresince kontrol edilir ve bu şartı sağlayanların araçlarına giriş izni verilir. TC vatandaşları yurda giriş/çıkış bilgilerini https://www.mfa.gov.tr/data/KONSOLOSLUK/yolcu-rehberi.pdf   adresinden sorgulayabilirler ve daha detaylı bilgi alabilirler

Taşucu ve Mersin limanlarından servisleriniz var mı?

İlgili limanlardan Akgünler Denizcilik tarafından düzenlenen bir servis hizmeti bulunmamaktadır.

Türkiye'ye girerken gümrük vergisinden muaf olarak ne götürebilirim?

Tütün Ürünleri
1- Sigaralar 600 adet
2- Sigarillolar (her biri 3 gr.dan ağır olmayan purolar) 100 adet
3- Puro 50 adet
4- Kıyılmış tütün (200 yaprak sigara kağıdı ile) 250 gr.                                     5-Pipo tütünü 250 gr

Alkol ve Alkollü İçecekler
1- Alkol derecesi % 22’yi geçen alkol ve alkollü içkiler 1 lt.
2- Alkol derecesi % 22’yi geçmeyen alkol ve alkollü içkiler 2 lt.
Kozmetik
1- 600 ml’yi aşmamak kaydıyla kolonya, parfüm, lavanta, esans veya losyon ile 5 adet cilt bakım ürünü ve makyaj malzemesi.
Gıda Ürünleri
1- Çay 1 kg.
2- Çözülebilir hazır kahve 1 kg.
3- Kahve 1 kg.
4- Çikolata 1 kg.
5- Şekerden mamul yiyecek 1 kg.

İsteyen yolcular 1 kg çikolata veya 1 kg şekerden mamul yiyecek haklarının tamamını yani 2 kg’lık hakkı söz konusu eşyadan sadece birisi için kullanabilirler.

TC plakalı araç sahibi, TC vatandaşı olup KKTC’ye kaç adet araç getirebilir

T.C vatandaşları KKTC ye 1 adet araç götürebilirler. KKTC gümrüğünün vereceği yurtta kalış izin süresi dolmadan araçlarını KKTC dışına çıkartmaları halinde ikinci aracı da getirebilirler.

https://www.edevlet.gov.ct.tr/gumruk-ve-rusumat-dairesi

adresinden detaylar araştırılabilir.

KKTC de öğrenim gören öğrenciler KKTC’ye araç getirebilirler mi?

Evet. Geçerli öğrenci belgelerinin bulunması ve pasaportları ile seyahat etmeleri halinde getirebilirler. https://www.edevlet.gov.ct.tr/gumruk-ve-rusumat-dairesi

adresinden detaylar araştırılabilir.

KKTC askerlik görevi sona eren askeri personel KKTC plakalı aracı ile çıkış yapabilir mi?

KKTC’deki görev süresini tamamlayan askeri personel, son 1 yıl içinde 185 gün KKTC’de kalmış olma koşulunu yerine getirdiği durumda KKTC plakalı araçlarını Türkiye’ye götürebilirler. Araç Türkiye’de en fazla 3 ay kalabilir

Kaç aylık hamilelikler gemi yolculuğu yapabilir?

Hamile yolculardan; 28 ile 35. hafta aralığında, gemi ile seyahat edebileceklerine dair doktor raporu talep edilir. 36.haftadan itibaren ise sefere kabul edilmezler. Bu yolcular hamilelik durumlarını acenteye mutlaka belirtmelidirler, yaşanabilecek herhangi bir olumsuz durumda tüm sorumluluk kendilerine aittir.

Arızalı, hiç çalışmayan veya kazalı TC plakalı aracımı Türkiye’ye nasıl götürebilirim

Arızalı, çalışmayan, kazalı araçlar gemimize araç sahibi nezaretinde ve araç sahibinin tahsis edeceği bir çekici ile yüklenip yine ayni koşullarda çekici ile varacağı limandan tahliye edilir. Çekici temini, ücreti ve sorumluluğu tamamen araç sahibine aittir. Keza, gemimizin varış limanına girişinden önce çekicinin mutlak surette ilgili gümrüksüz alanda hazır bulunması gerekmektedir. Kazalı araçlarda mutlaka ilgili gümrüklere beyan edilecek kaza raporu ve polis raporu talep edilmektedir.

Hasta (refakatçi gerektiren) kişi gemi ile seyahat edebilir mi?

Herhangi bir seyahat engelinin bulunmaması ve yanında refakatçi olması kaydı ile seyahat edebilir. Via Mare gemimizde bulunan kamaralarda seyahat etmesini öneririz.

Cenazemizi gemilerde nasıl götürebilirim?

Cenaze sahibi, Cenazenin bütün işlemleri bittikten sonra, liman ofislerimizle iletişime geçip müsaitlik aldıktan sonra tabut taşımaya uygun bir araç içerisinde gemiye alınır. Gemi güvertesinde tabut taşınması yalnızca kaptan inisiyatifindedir ve kaptanın taşımaya ret verme hakkı mevcuttur. Gümrükle ilgili işlemler gümrük komisyoncusu tarafından yürütülmelidir.

Kamaraya kedi/köpeğim ile girebilir miyim?

Gemi kamaralarına evcil hayvan alınmamaktadır.

Küçük boy evcil hayvanınız kafes içerisinde olmak şartıyla kapalı yolcu salonlarında yanınızda kalabilir. Kapalı yolcu salonlarına küçükboy evcil  hayvanınızın girişi sadece  sert yüzeyli kafes içinde veya yumuşak yüzeyli kafes/çanta içinde mümkündür.

Büyük boy evcil hayvanınız ise kafes içerisinde  gemi güvertesinde gemi personelinin göstereceği yerde yolculuk yapabilirler.

Belirtilen sefer saati Türkiye mi yoksa KKTC’ saati mi?

Belirtilen sefer saati geminin kalkış yapacağı ülkeye ait yerel saattir.

Seyahat etmekten vazgeçtim biletimi başkasına devredebilir miyim?

Yolcu ve araç biletleri şahsa ait olup başka bir isme değiştirilemez ve kullandırılamaz.

Seferimin saati/tarihi sizin tarafınızdan değiştirildi. Haklarım nelerdir?

Firmamız, gerekli gördüğü hallerde herhangi bir ihbarda bulunmaksızın sefer gün ve saatini, seferde kullanılacak gemiyi değiştirebilir veya seferi iptal edebilir. Bundan dolayı oluşabilecek zarar ziyanın tazmini konusunda yolcularımız ve acentelerimiz firmamızı sorumlu tutamaz ve herhangi bir hak talep edemez. Sefer saati, tarihi ve güzergahı yukarıda yazılı nedenlere bağlı olarak değişirse, kayıtlı cep telefonunuza sms gönderilir ve kayıtlı e mail adresinize bilgi için e-mail gönderilir. Bilet alırken kullandığınız telefon numaranızın ve e-mail adresinizin ulaşılabilir olması yolcu sorumluluğundadır.

Yapılan değişiklik programınıza uymadığı taktirde;

  • Sizlere aynı güzergah ve aynı gemi tipi olmak kaydı ile alternatif seferler sunuyoruz ve seçtiğiniz aynı tip gemi ile ve aynı güzergahta olan bir sefere bir defaya mahsus olmak üzere ücretsiz değişiklik hakkı veriyoruz.
  • Biletinizi aynı güzergah ve aynı gemi tipi olmayan bir seferde kullanmak isterseniz oluşabilecek fiyat farkı tarafınızca ödenecektir.
  • Sizin için uygun sefer olmadığı hallerde biletinizi açık bilete dönüştürebilirsiniz. Açık biletiniz satın aldığınız tarihten itibaren 1 yıl geçerlidir.
  •  Sizin için uygun sefer olmadığı hallerde ve arzu etmeniz halinde biletiniz için ödemiş olduğunuz tüm miktarı iade olarak alabilirsiniz.
Çocuğum 12 yaş üstü. Ona hangi bilet türünü seçmeliyim?
  1. yaş gününü kutlamış ve 18. yaş gününü kutlamamış olan yolcularımız ÖĞRENCİ olarak bilet alabilirler.
0-2 Yaş hesaplama 3-6 Yaş hesaplama 7-12 Yaş hesaplama

Yolcu türleri yaş hesaplaması seyahat günü baz alınarak yapılmaktadır.
0-2 yaş bebek yolcu;  seyahat günü 2inci yaş gününü henüz kutlamamış olan tüm yolcularımızı bebek yolcu olarak kabul ediyoruz.

3-6 yaş çocuk yolcu: seyahat günü 2inci yaş gününü kutlamış ve 7inci yaş gününü kutlamamış olan yolcularımızı kapsar.

7-12 yaş çocuk yolcu: seyahat günü 7inci yaş gününü kutlamış, ancak 12. yaş gününü kutlamamış olan yolcularımızı kapsar

12inci yaş gününü kutlamış ve 18inci yaş gününü kutlamamış olan yolcularımız ÖĞRENCİ olarak bilet alabilirler. Bu yaş aralığındaki öğrenci bietlerinde öğrenci belgesi istenmeyecektir.

Gemide, limanda unutulan eşyalar ile ilgili ne yapabiliriz?

info@akgunlerdenizcilik.com adresine e mail atarak katıldığınız sefer tarihi/saati/güzergahı belirterek bize kayıp eşyanız hakkında yazılı bilgi verebilirsiniz.   Size ulaşabileceğimiz bir telefon numarası da yazmanızı önemle rica ederiz.

Kronik hastalıklar ve ilkyardım gerektiren konularda gemide yardım alabilir miyiz?

Gemi personelimiz sadece ilkyardım konusunda eğitim almıştır. Bu sebeple sefer sırasında sadece ilkyardım kapsamına giren müdahalelere ihtiyaç duyulduğu durumlarda gemi personelimiz ilkyardım müdahalesinde bulunabilir. Ancak ilkyardımın yeterli olmadığı durumlarda denizde müdahale gerçekleştirilemeyeceğini önemle belirtiriz.

Kronik hastalığı olan yolcularımızın risk ve sorumluluğu kendilerine aittir.

Feribot, deniz otobüsü arasındaki fark nedir?

Feribot ile deniz otobüsü arasındaki en belirgin fark, kalkış limanından varış limanına olan toplam seyir süresidir. Bu anlamda, deniz otobüsü seyir süresi feribota göre çok daha kısadır.

Seyahatim boyunca gemide yiyecek ve içecek satın alabileceğim bir yer var mı?

Her gemimizde bisküvi, paketli cips, sandviç, tost gibi atıştırmalıklar ve sıcak-soğuk alkolsüz içecekler mevcuttur. Talep edilmesi halinde gemi büfelerimizden satın alabilirsiniz.

Nasıl bilet alabilirim? Sefer günlerini nasıl öğrenebilirim? Fiyat bilgisi nasıl alabilirim?

Kendi cep telefonunuza AKGÜNLER DENİZCİLİK uygulamasını indirip uygulama üzerinden sefer gün ve saatlerini öğrenebilir, kredi kartınızla indirimli bilet alabilirsiniz.

IOS : Akgunler Denizcilik on the App Store (apple.com)

Android : Akgünler Denizcilik – Google Play’de Uygulamalar

www.akgunlerdenizcilik.com   ve www.akgunlerbilet.comsitelerimizden ve çağrı merkezimizden de yine sefer gün ve saatlerini öğrenebilir, kredi kartınızla bilet alabilirsiniz.

Sefer yaptığımız limanlarda yer alan ofislerimizden ve Akgünler Denizciliğe ait diğer bölge ofislerinden bilet alabilirsiniz.

Ayrıca varsa, bulunduğunuz bölgedeki Akgünler Denizcilik bilet satış sistemi kullanan tüm TÜRSAB veya KITSAB üyesi turizm acentelerinden de bilet alabilirsiniz.

Fiyatlarınız sabit mi?

Bilet ücretlerimiz ‘kademeli bilet satış sistemi’ ile yapılmakta olup doluluk oranı arttıkça bilet ücretleri de artmaktadır. Bu nedenle seyahat tarihiniz belli olur olmaz biletinizi satın almanızı öneririz.

Biletimi daha sonra alacağım, yer ayırabilir miyim?

Akgünler Denizcilik Merkez, Bölge ve Liman ofisleri (Akgünler Denizcilik Çağrı Merkezi) ile Türsab ve Kıtsab üyesi sistemimize üye tüm turizm acentelerinden BİLET REZERVASYONU yaptırabilirsiniz. İlgili rezervasyon sefer gününden 5 gün öncesine kadar sistemimizde kayıtlı kalacaktır. Ancak sefer gününden son beş gün itibarı ile rezervasyonunuz sistemimizden otomatik olarak silinecektir. Bu nedenle sefer gününden en geç 5 gün öncesinden rezervasyonunuzu bilete dönüştürmeniz gerekecektir.

Rezervasyonlarımızda bilet fiyatı sabit kalmamaktadır.  Biletleme yapacağınız gün geçerli olan fiyat kullanılacaktır.

KKTC’ye girişte vize uygulaması var mı?

Suriye Arap Cumhuriyeti, Nijerya Federal Cumhuriyeti ve Ermenistan Cumhuriyeti vatandaşlarının KKTC’ye gelmeden önce yurtdışında KKTC Büyükelçiliği, Temsilcilikleri veya Başkonsolosluklarına şahsen vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.

Girişte aranan diğer şartlar için aşağıdaki web sitesini ziyaret edebilirsiniz. www.mfa.gov.ct.tr/tr/konsolosluk-bilgisi/vize-uygulamasi/

Türkiye’ye girişte vize uygulaması var mı?

Türkiye’ye seyahat edecek yabancılar, ülkesine göre, www.evisa.gov.tr  internet adresinden e-vizelerini almaları veya dış temsilciliklerimize şahsen başvuru yapmaları gerekebilir. Vizeye ihtiyacınız olup olmadığını aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz.

Yabancıların Tabi Olduğu Vize Rejimi / T.C. Dışişleri Bakanlığı (mfa.gov.tr)

Gemilerinizde koltuk numarası uygulaması var mı? Kendim için iki koltuk satın alabilir miyim?

Gemilerimizde koltuk numarası verilmektedir. Her yolcu kendisi için yalnızca 1 koltuk satın alabilir .Koltuk numaranız yolculuk yapacağınız gün biletinizde yazan saatten 2 saat önce liman ofislerimizde  biniş kartınız ile birlikte verilecektir.

Ofislerimiz
https://www.akgunlerdenizcilik.com/wp-content/uploads/2020/10/Untitled-1.png
Takip EdinSosyal Medya Hesaplarımız
Kampanya ve haberler için sosyal hesaplarımızı takip edebilirsiniz.
Mobil Uygulamalar
Akgünler DenizcilikKurumsal
Akgünler Denizcilik KKTC'nin en büyük yolcu ve yük taşıma kapasitesine sahiptir.
Ofislerimiz
https://www.akgunlerdenizcilik.com/wp-content/uploads/2020/10/Untitled-1.png
Ofislerimiz
Takip EdinSosyal Medya Hesaplarımız
Kampanya ve haberler için sosyal hesaplarımızı takip edebilirsiniz.
Mobil Uygulamalar

© Akgünler Denizcilik, 2020 | Tüm hakları saklıdır.Designed by Baba Bilgisayar – Kıbrıs Web Tasarım

© Akgünler Denizcilik, 2020 | Tüm hakları saklıdır.Designed by Baba Bilgisayar – Kıbrıs Web Tasarım